Advertisement

Friday, January 27, 2012

My Baby's Day Out

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..


Emm..first time bawa baby jalan-jalan..bukan apa...sebab ada beberapa urusan yang memaksa saya bawa baby bersama. Seronok memanglah seronok..dapat keluar makan-makan. Kadang-kadang tak sampai hati nak tinggalkan baby dengan wannya..yelah wan pun nak rehat-rehat juga.


Tapi bila bawa keluar..keadaan baby huru-hara sikit..nangis..meraung..breastfeed tak kira tempat..haha..sebab dah nangis, maka terpaksalah buka 'bekal'..aduihh..macamana nak train bagi baby berdisiplin bila duduk atas car seat dan stroller ye? Kena latih sebab tak lama lagi saya nak keluar bekerja..pagi-pagi baby dah kena angkut dan duduk atas car seat. Oklah..kalau ada tips minta share ye..
wassalam




4 comments:

  1. Tringat dulu 1st time bawak baby dlm kereta jln2, menangis mcm histeria. Train nya slalu2 bawak dia jalan agar dia biasa. Hehe

    ReplyDelete
  2. izahdaut : hihi..susah juga ye..mula2 ok..pastu nk turun kete cebik2 muka..nangis..part paling seram..dia nk kita selak baju..hihi..nmpknya kna g jln2 selalu lah.. :D maknya suka je

    ReplyDelete
  3. yan: x pe..kita belajar pengalaman org sama2..hihi

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails