Advertisement

Tuesday, February 26, 2013

I Love Tosei

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera

Kata orang...termasuklah Dr Halina ( wife Dr Sheikh Muzaffar)...kata kalau kita ni betul2 orang Malaysia (bukan New York) mesti pandai dan suka makan

1) kat Kedai Mamak
2) nasi lomak
3) teh Tarik ....pulled tea ahaks..

Ye..I'm Javanese+Mandailing Malaysian Netizen..
Cik abang pulak Kelantanese Malaysian Netizen..

Masa saya mengandungkan Anak saya kan...hampir setiap hari makan roti canai. Tapi masa tu puasa minum teh tarik dan teh ais..dekat setahun 1/2 kot tak minum....sekarang belasah minum...kalau makan tengahari wajib ada kuah kari. Kalau tak, tak selera. So, sekarang si Noura memang suka makan tosei..3/4 tu dia makan seorang ( ayat skema rama). Siap nak cicah2 kuah kari lagi..tapi tak bagi lah..takut tak mesra perut dia.

Setakat hari ni, tak pernah lagilah nak buat tosei sendiri...sebab flat pan tak de ( alasan munasarawakkan?). Katanya senang je nak buat...3 cawan beras...1 cawan urad dal..garam dan ghee je..tak pelah.. Lain kali saya cuba buat sendiri..kalau pandai nanti...tak delah chance nak berwifi2 kat mamak kan? Ok...tata!



No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails