Advertisement

Wednesday, September 22, 2010

Hadiah Untuk Diri Sendiri

Salam..

Apa khabar semua? Sihat? Saya setakat ni alhamdulillah..syukur.. Dah banyak hari dah tak update blog. Sebab dah start keroje kan? Oklah nak cerita pasal apa ye? Masak? Opps..dapur tak buka lagi..kenapa tak buka lagi..ada cerita disebaliknya..hehe. Entri kali ni adalah untuk memenuhi permintaan Kak Rose, so saya nak ceritalah apa yang saya beli di Rantau Panjang. Alhamdulillah..rezeki time nak raya ni..Kalau cik abang-abang dapat bonus mesti diorang nak beli gadjet-gadjet kan?? Kalau cik akak-akak nak beli apa ye??
 dah lama nak beli ni..

Ok..ada setengah orang tu  simpan dalam bank..baguihh betul! Tapi cik akak sorang ni (saya) suka beli pinggan mangkuk. Sebagai penghargaan dan kepuasan untuk diri sendiri..hihi. Masa time bujang..saya berazam nak kumpul set Pyre*, Visi**, Cornin* War* sebelum kahwin. Alhamdulillah..set periuk pyre* je yang dan..pastu bila dapat bonus..beli pulak set lain..set hidang-hidang..set pinggan mangkuk..tapi set Cornin* War* ni tak penahnya dapat beli ..sebab mahallllll..kalau open house asyik dok pinjam kat mak je..so kali ni barulah dapat peluang beli set yang lengkap.

ini hadiah untuk mak..

Bila dah beli periuk, pinggan mangkuk tu kenalah digunakan setiap hari. Jangan pulak simpan dan display je kat kabinet..rugi tau! Lainlah kalau koleksi queen ke antik ke..tu lain pulak ceriteranya. Tapi kat sini ada satu persoalan nak tanya kawan-kawan..kalau ada orang nak pinjam (selain mak kita) nak bagi tak?? Hihi..bolehlah bagi pendapat..

Selain itu, kalau guna ni confirm masakan jadi sedap..(betul tak cik abang??).
Dah tengok apa yang saya beli..itu je..yg murah maybe ada design lama (diorang ni pun pandai..design baru-baru mananya nak bagi mu.rah cenggini)..tapi cantik kan..hihi.sejak bujang terliuq nak beli tak terbeli-beli. Dan saya harap mak sukalah dengan hadiah harijadinya tu..boleh menambah koleksi pinggan mangkuk mak..hihihi.
Itulah ceritanya..sekian terima kasih.

Sumber: Faradean's Experienced

2 comments:

  1. la.napa plak dapur tutup tu? waahhh sakan shoping nih..cantik..tapi saya mmg tak pandai nak bershopping pinggan mangkuk nih

    ReplyDelete
  2. kena kursus la...huawaaghh!!!
    hihi menurun kat mak le ni..mak borek anak rintik

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails