Advertisement

Friday, November 26, 2010

Blueberry Smoothie

Assalamualaikum..dan salam sejahtera..

Alhamdulillah..saya dah sampai di Kelate. Balik kampung..adik ipar nak kahwin. Dan sekarang tengah dok fikir nak buat kerja apa. Jadi..baiklah saya update blog saya ni. Minuman ni saya buat semalam sebab adik-adik ipar berkunjung ke rumah..resepinya dari Sifu Hana Kanazawa. Senang betul! Gembira betul rasa hati sebab dah tahu kat mana nak cari blueberry fresh. Semalam lepas ambil husband balik kerja..saya dan HB singgah membeli belah buah-buahan untuk dibuat hantaran. Saya siap tanya lagi dengan adik kedai tu..'raspberry..wildberry..dan segala jenis berry ada tak jual kat sini?? ' . Pastu adik kedai tu jawab ..'Belum bisa dijual di sini lagi kak..'. Tak pelah..dapat blueberry pun jadilah!


Bahan-bahan
  • 2 cawan susu segar
  • 1 cawan blueberry segar - buh jem@filling pong bleh juga
  • 1/2 cawan yogurt plain - nih hana tambah>saya takde stok
  • 1/4 cawan gula
  • 1sk esen vanila - x ltk> sy tak letak juga..
  • 10 ketul kiub ais atau lebih

Cara-cara 
Blend semua bahan hingga smooth. 
Tuang ke dalam gelas dan hidangkan.

Sumber: Kak Hana Kanazawa

2 comments:

  1. Wahhhh blueberry smoothie! Looks so refreshing ya ;)

    Best wishes for the wedding! :D

    ReplyDelete
  2. Love> mmg fresh love..i love it very much!
    Ok thank u..n hope everything will run smoothly..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails