Advertisement

Thursday, November 4, 2010

Serai@Empire

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia..

Kembali bersiaran. Dah berapa hari tak sempat nak jenguk blog. Bersawang agaknya..hihi. Masa tak mengizinkan. Rasanya kelam kabut je hidup 2-3 hari kebelakangan ni..hihi (ketawa lagi..). Ok cerita apa yang nak saya kongsikan kat sini ialah..pasal makanlah. Lepas meeting tempohari saya dengan kawan saya rasa pening kepala..sebab banyak sangat input masuk kepala ni..dan banyak benda nak kena ingat. Lepas tu muka masing-masing memang toye. Jadi sebelum balik ke rumah mesti nak kena releasekan ketensionan ni..maka kami pun pergilah Jalan-jalan Cari Makan. 


Kami singgah di Empire Subang dan tempat paling suka nak pergi makan ialah Serai@Empire. sebenarnya restoran ni ada 3 cawangan. Yang pertama kat seksyen 3, Shah Alam. Kedua kat Pavillion, Bukit Bintang. Dan yang ni cawangan baharu. Apa yang paling saya suka dan recommend ialah aneka dessert yang saya rasa lain dari yang lain. Selain masakan Thai dan Pantai Timur. Aneka minuman yang menggoda tekak dan rasa sate yang memang sedappp...Rasanya ..memang sedap! Sangat puas hati! Harganya..memang patut..dengan rasa dan suasananya..hihi..Jom rasa!!


pistachio creme brulee

yang ni memang favourite satu lagi pavlova

3 comments:

  1. salam fara, akak gunakan
    loyang nordicware, yang diperbuat dari cast iron..
    dia tak melekat dan bila kita bake dia spread the heat well..

    ReplyDelete
  2. salam fara dessert tu nmpk nyum nyum nyum bestnya

    ReplyDelete
  3. Ayu> oo patut nampak cantikk sangat..

    Chik mimi> mmg kak..teringat2 lagi ni..ishh berantu betul dessert tu..heheh

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails