Advertisement

Monday, January 31, 2011

Tag dari Sooyaree

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..


Eeee..tak tahu lah kenapa sibuk sangat hari ni. Penat cik akak tau! Tapi yang bestnya cik abang kata tak payah masak kita makan kat luar je...YAHOOO!!

Aksi orang eksen..tapi tak reti pun sebenarnya..haha

 Tak kisahlah labu..janji happy kan? Ok saya dapat kerja rumah. Kalau dapat homework, wajib buat..nanti cikgu marah..kena denda..malu!! Maka dengan gembiranya saya cuba menjawab semua soalan yang diberi ye..

 

TAG..25 random thing about me..

Dapat TAG lagi..kali ni dapat dari  dari Sooyaree So bila dah dapat TAG ni, suka juga jawab-jawab tag ni..haha..ini 25 perkara pasal saya..tak tak dikategorikan sebagai secret...yang secret2 tu tak nak lah share..isin!

 
"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."
Check it out! 

Serba sedikit mengenai diri ambe..
 
1) anak jati Shah Alam dan sulung

2) suka masak..terutamanya dessert...especially puding

3) tak suka lipat kain..kalau ada mesin atau robot melipat 
 kain, nescaya sayalah orang pertama akan beli..huahuahua..

4) suka kemas rumah , mop, lap habuk dan hias rumah..puas hati kalau nampak semua tersusun rapi

5) kalau susun barang ..kena susun cantik2..ikut perspektif..barisan mesti lurus dan label mesti sama letaknya..kalau tak..saya akan betulkan sehingga nampak perfect

6) suka makan..satu hari pi kantin lebih 2 kali..sebab asyik2 lapar..petang dah makan..malam lapar lagi..tengah malam lapar lagi..pagi lagi la lapar..huhu

7) suka tulis diary dan membaca tak kira keadaan sekeliling tu gelap atau terang..- tu mata jadi rabun tahap gaban!...haha..

8) suka melukis dan mereka bentuk- dulu nak jadi arkitek tapi lepas kat interview je..haha..maklumlah saya punya lukisan perspektif tak semantap macam budak-budak laki lain yang interview sama (saya sorang je pompuan masa tu)

9) cintakan fotografi..suka ambil gambar dan kamera..asal ada yang menarik mesti nak ambil....gaji pertama terus beli kamera..haha...sekarang ni bersyukur sebab cik abang memahami hobi saya yang sukakan kamera DSLR..rajin juga cik abang tukar2kan lense dan beli lense ikut kesesuaian gambar yang nak saya ambil.


10) hadiah paling saya sayang ialah iphone pemberian cik abang..tahun 2008..tak guna pakej..susah betul nak cari masa tu....alhamdulillah..suka sangat...

11) kamera antara gadjet yang paling saya sayang..walaupun bukan saya punya...cik abang punya..haha..tapi selalu saya yang lebih-lebih guna..haha

12) suka simpan surat..email..kad..dan hadiah..

13) suka edit gambar..

14) suka melancong..tak kiralah ada duit ke tak..kalau nak pi satu tempat tu mesti nak  pergi juga..setiap tempat yang saya pergi wajib beli fridge magnet sbg kenangan


15) suka beli tudung dan kasut...macam2 fesyen..kadang-kadang warna tu dah ada dah. pun..pastu warna kasut mesti sedondon ngan baju..emm ntahle bilalah nak insaf..hahah..

16) alhamdulillah ..cita-cita nak masuk UTM termakbul...masa sekolah menengah dulu dari F1 sampai F5  tiap2 hari berdoa nak masuk UTM dan bertemu jodoh di sana..hihi

17) ahli WWF...bukan wrestling..tapi World Wildlife Fund..sebab tu sensitif sangat pasal isu alam sekitar!! 


18) suka beli buku..tak kisah pasal harga..asal menarik..terutamanya pasal bibliografi...

19) peminat mati keras KURT COBAIN...susah nak cari pengganti insan kreatif dan kritis macam dia..huhu..dulu..asal ada gambar dia beli..dan siap simpan kat album..huhu -walaupun ramai yg kata dia ni negatif ..saya ambil yang positif je..Insyaallah..


20) penyimpan koleksi album Nirvana...sampai sekarang layan lagi lagu2nya.. - cik abang pun sama..emm kebetulan jumpa orang yang die hard fan of Nirvana...haha

21) peminat mati keras Butterfingers, OAG, Blur, Alanis Morrisette dan Beattle - semua album diorang ni saya ada..sayangggg betull..sekarang ..dah bertambah umur ni kena slow sikit..Alhamdulillah

22) dah umur macam ni ..tak boleh dah dengar Hitz FM..masa sekolah-sekolah n blaja je layan..sekarang layan lagu Yuna dan peminat setia Sinar FM Muzik Retro Terbaik!!

23) berkemahiran dalam bidang ICT, design dan teknologi

24) tak kisah dengan harga makanan..mak kata jangan berkira pasal makan..so..kalau sebiji kek tu harga RM15.00 pun asal sedap saya terus je beli..huhu..

25) walau dah umur macam ni..mak ayah saya tetap anggap saya ni macam 'little girl' ..huhu

~ semua ni untuk suka-suka~


Opps...seterusnya kena tag orang lain..kawan-kawan yang sudi menjawab tag ni diharap dapatlah kita mengeratkan lagi ukhwah dan lebih mengenali antara satu sama lain..

6) Love
10) Atie

harap sudilah ye..Terima kasih

13 comments:

  1. wah!selamat berkenalan ya fara..kihkihkih..

    ReplyDelete
  2. wah akak pun kena juga tag..huaaa ni yg lemah ni...hehe btw tq yer nanti akak ambik tapi awatla panjang sgt tu?...adehhh berat nk angkut tau jauh lak ni..:)

    ReplyDelete
  3. tq krn sudi tag akak... suka ditag tpi x suka jwb soalan... nilah kelemahan diri...ape2 pun akak suka blog awak...

    ReplyDelete
  4. owhh.. bez nya klana dpt taw sis ahli WWF... \(^o^)/..

    ReplyDelete
  5. Haha...I'm tagged! Actually I haven't post the award U gave me pun. Will do it soon...

    Tag ni next...hehe! :D

    ReplyDelete
  6. anymz> kadang2 ok juga tag yg macm ni..boleh kita kenal2 kan..selamat berkenalan juga kak..hihi

    ReplyDelete
  7. Nieza> hihi..utk suka-suki je kak..

    ReplyDelete
  8. sooyaree> YeayyyHHH...!! Let's grunge!!

    ReplyDelete
  9. zurena> sama2..ish..tak pe..utk suka2 je

    ReplyDelete
  10. kelana> a'a..dh lama gak join ni kat 8 thn kot..demi alam sekitar!!

    ReplyDelete
  11. Love> ala love x pe...ikut lah nak buat ke x? yg penting happy n friendship 4 ever!!

    ReplyDelete
  12. wah panjangnya:)
    nanti ada masa kena buat nih hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails