Advertisement

Monday, December 20, 2010

Biskut Beras

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Selamat malam. Malam baru sempat tengok blog. Apa nak cerita ye. Oklah..ini pasal Biskut Beras yang saya suka sangat makan. Tapi susah sikit nak dapat kat sini kecuali yang duduk  Jopun. Saya cuma once in a blue moon je dapat. Tu pun kalau cik abang ada rezeki dapat ole-ole dari kawan sekerja yang baru balik Jopun. Diolag biasa yang didengar 'Berebut-rebut abe ambik ni bawa balik.." Emm ..Terima kasihlah ingat kat ambe kat umah. Tapi dalam Nihongonya tak tahu..arare kot..hihi..dah lama tak baca hiragana..den lupooo dah..hahaha (tuo dah den ruponyo). Oklah Majulah Sukan untuk Negara!


4 comments:

  1. amboi... cik abang pi jepun ya...

    ReplyDelete
  2. nizaineese> lama dah tak pi kak..
    haha..ni dpt bila ada yg kna p sana..kat sini mungkin ada tp x penah jumpa..haha..dt pun sikit..sedap..

    ReplyDelete
  3. dulu pernah makan masa naik kapal terbang flight MAS, stewardess bangsa Jepun bagi (berapa tahun tu? adalah belas tahun yang lalu...hehhe. First time rasa memang rasa sedap yang amat. Tak muak. Cuba cari kat sogo supermarket atau isetan, memang ada tak silap...

    ReplyDelete
  4. oo..msa kt Uk ke?
    sy 1st time mkn msa asben p sana 2004 .Masa mula2 kawin dah kena dok jauh2 hahaha..pastu lama tak mkn.
    Klau kwn2 dia p sana diorg bg souvenir ni je la. murah kot..
    kt sini mcm ada ..tp bkn made in japan. Lain skit. Sakit lidah..haha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails