Fried Cauliflower and Pok Choy with Garlic Bread Seasoning
Salam,
Mesti uoolls kata, balik-balik bunga kobis dan pok choy kan..kan..kan..Sebabnya saya memang suka beli sayur yang tahan lamaaaaaa...Maklumlah masak ikut Dan kan..Sebab itulah sama je..heheh. Tapi..kalau uoollss nak tahu, rasanya lain-lain tau...Untuk resepi kali ini saya gunakan Garlic Bread Seasoning yang kebiasannya ditaburkan di atas garlic bread. Baunya sungguh sedap dan enak sekali..(dua ..tiga dan empat). Baiklah macam ni caranya..
Mesti uoolls kata, balik-balik bunga kobis dan pok choy kan..kan..kan..Sebabnya saya memang suka beli sayur yang tahan lamaaaaaa...Maklumlah masak ikut Dan kan..Sebab itulah sama je..heheh. Tapi..kalau uoollss nak tahu, rasanya lain-lain tau...Untuk resepi kali ini saya gunakan Garlic Bread Seasoning yang kebiasannya ditaburkan di atas garlic bread. Baunya sungguh sedap dan enak sekali..(dua ..tiga dan empat). Baiklah macam ni caranya..
Bahan-bahan
1 cawan bunga kobis
2 ikat pok choy
1 cawan cili gajah @ capsicum (merah, kuning dan hijau)
1 tsp lada hitam
1 tsp garlic bread seasoning
secubit garam
1/4 cawan air
minyak sayur/ mintak zaitun untuk menggoreng
Cara-caranya
Tumiskan hirisan cili gajah dalam 12 saat. Kemudian masukkan bunga kobis dan air. Kacau hingga sebati. Dan tutupkan dengan tutup periuk seketika supaya bunga kobis tu agak layu. Selepas 2 minit, kacau dan masukkan pok choy, garam, lada hitam dan garlic bread seasoning. Kacau selama 2 minit. Kemudian, angkat dan ready to eat!
Senang tak??!!
1 cawan bunga kobis
2 ikat pok choy
1 cawan cili gajah @ capsicum (merah, kuning dan hijau)
1 tsp lada hitam
1 tsp garlic bread seasoning
secubit garam
1/4 cawan air
minyak sayur/ mintak zaitun untuk menggoreng
Cara-caranya
Tumiskan hirisan cili gajah dalam 12 saat. Kemudian masukkan bunga kobis dan air. Kacau hingga sebati. Dan tutupkan dengan tutup periuk seketika supaya bunga kobis tu agak layu. Selepas 2 minit, kacau dan masukkan pok choy, garam, lada hitam dan garlic bread seasoning. Kacau selama 2 minit. Kemudian, angkat dan ready to eat!
Senang tak??!!
Sumber: Faradean's Cooking Recipes
ha ah senang tuh..bleh try gak nih..warna warni lawooo
ReplyDeleteheheh..mmg suka warna warni..ceria skit!
ReplyDelete