Advertisement

Saturday, July 31, 2010

Kelas Masakan Bersama Ah Meng

Salam,

Baharu saja pulang dari LADAP. Aduhh!! Penatnya..tapi tak pe lah..It's ok..it's alright. Saya nak cerita sikit tentang kelas masakan yang saya hadiri hari Jumaat yang lalu bersama-sama 2 orang lagi rakan saya di My Choice, Seksyen 7, Shah Alam. Kelas ni diadakan selama 3 jam. Sebenarnya ia lebih kepada demonstrasi masakan. dan petua memasak. Bahan utama yang digunakan dalam kelas masakan ini ialah coklat jenama Purato's. Coklatnya sedap dan manis. Tetapi manisnya tu bak kata orang manis-manis buah. 


Chef Ah Meng ialah tenaga pengajar yang menunjukkan demo pada hari itu. Orangnya peramah, lawak dan tidak kedekut ilmu. Amatlah mesra alam...Selain menunjukkan cara membuat kek dan biskut, beliau juga menunjukkan cara membuat coklat dengan menggunakan produk ini. Nampak mudah je buat coklat ni (bilalah nak cuba ye). Chef Ah Meng ni memang baik hati sebab sudi berkongsi ilmu dengan kami semua. Antara menu yang kami pelajari ialah Kek Lapis Surabaya, Almond London, Pineapple Praline dan Deli Choc. 

Di sini saya kongsikan aksi-aksi Chef Ah Meng.. gambar tu je yang sempat diambil sebelum bateri kong!





No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails